Klimaatoplossingen voor bedrijven

Oplossingen voor bedrijven

Klimaatoplossingen voor bedrijven

Comfort en Klimaatoplossingen in en voor bedrijven

De oplossingen voor klimaatbeheersing in commerciële gebouwen zorgen niet alleen het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat. Ze doen dat ook nog eens op zeer energie-efficiënte wijze, zodat ze niet alleen uw energieverbruik maar ook de CO2-uitstoot helpen te verlagen. Comfort én laag energieverbruik het hele jaar door

De oplossingen voor klimaatbeheersing bieden het hele jaar door een comfortabel klimaat in restaurants, winkels, kantoren, hotels, sport- en recreatiecentra etc. Ongeacht hoe warm of hoe koud het buiten is, wij leveren een constant, aangenaam binnenklimaat. Onder meer door gebruik te maken van de inverter-technologie. Dit helpt het energieverbruik te verlagen met wel 30% (in vergelijking met een niet-invertergestuurd systeem).

Totale controle over meerdere ruimtes

Willems Klimaat- & Koudetechniek biedt een totaaloplossing voor klimaatregeling die de gebouwbeheerder de totale controle geeft over het binnenklimaat, van gebruiksvriendelijke bediening van individuele zones of ruimtes tot uitgebreide besturings- en monitoringssystemen voor meerdere gebouwen.

Energiebesparing en Energie-inspectie

Integrale oplossingen voor optimale energiebesparing. De klimaatsystemen kunnen worden gecombineerd met verwarmings- en ventilatiesystemen, luchtgordijnen, koelinstallaties en warmwatervoorzieningen, om zo een integrale oplossing te creëren en optimale energie-efficiëntie te bereiken.

EPBD

Op 1 januari 2013 heeft de EU een nieuwe norm en een nieuw energielabel geïntroduceerd voor airconditioningsystemen vanaf 70 kW. Met het energielabel wordt de energiezuinigheid van deze systemen aangegeven. Als gebouw - en installatie-eigenaar bent u verplicht mogelijke energiebesparende installatie-aanpassingen door te voeren om uw EPBD certificaat te behalen.  

Dankzij dit nieuwe label kunnen eindgebruikers beter geïnformeerde keuzes maken. Ontdek alles over de nieuwe norm en het nieuwe Europese energielabel. Deze wettelijke verplichting EPBD (Energy Performance Building Directive) houdt in dat installaties met een per gebouw totaal opgestelde koelvermogen van > 70 kW ééns per 5 jaar geinspecteerd dienen te worden, waarbij ALLE installaties in gebouwen in Europa vanaf 70kW gecontroleerd dienen te zijn.  De overheid zorgt voor controle en handhaving en kan bij overtreding hervoor sanctioneren.